خط تولید شیره خرما:
در ذیل به طور کامل و خلاصه مراحل خط تولید شیره خرما را توضیح خواهیم داد:
در سال های اخیر با توسعه صنعت خرما، صنعت تولید شیره خرما ( بهداشتی و تصفیه شده ) پررنگتر شده، بطوریکه امروزه شاهد استفاده از شیره خرما در مصارف غذائی گوناگونی می باشیم.
استفاده از شیره خرما جهت تولید نوشابه های گاز دار، طمع دهنده ها، جایگزین مناسب (شیره خرما یک ماده غذائی مفید و دارای ارزش غذائی بال می باشد) به جای شکر و غیره میباشد.
جهت تولید شیره خرما نیاز به تکنولوژی و ماشین آلات خاصی میباشد که شرکت ماشین سازی تایم در تولید این ماشین آلات دارای سابقه طولانی مهندسین و متخصصین باتجربه بالای می باشد.
خط تولید شیره خرما
1- شستشو :
ابتدا خرمای تازه را در این قسمت شستشو داده و به سمت دستگاه پری هیتر هدایت می شود.
2- پری هیتر (عصاره گیری):
در دستگاه پری هیتر خرما به نسبت 1.5 برابر با آب داغ 90 درجه سانتیگراد به مدت حدود 1.5 ساعت مخلوط می گردد تا زمانی که بریکس ترکیب این دو محلول به حدود 22 الی 27 برسد تا مواد معدنی و قند و همچنین عصاره خرما به آب منتقل شود.
3- هسته گیر :
پس از مرحله پری هیتر، محلول خارج شده وارد دستگاه هسته گیر شده تا در این قسمت هسته ها و قسمت های سخت موجود در خرما از آن جدا شوند.
خط تولید شیره خرما
4- فیلتر پرس :
پس از از دستگاه هسته گیر، در این قسمت مواد پرس شده تا مواد جامد از شربت خارج شده و یک شربت صاف و زلال ایجاد شود.
5- تغلیظ کننده :
سپس شربت خارج شده از فیلتر پرس به دستگاه های تغلیظ کننده ارسال می گردد که با تکنولوژی خاص خلاء بدون سوختگی شربت غلظت شربت از بریکس 19به 75 افزایش یابد تا کیفیت و طعم و مواد قندی مخصوصا فروکتوز در شیره خرما حفظ شود.
6- پاستوریزه :
در این مرحله آماده سازی شیره خرما برای استفاده به بریکس حدود 40 تا 50 میرسد، و جهت ماندگاری بالا و جلوگیری از فساد شیره بدست آمده توسط این دستگاه پاستوریزه میشود و به بطری های بسته بندی منتقل می شود.
خط تولید شیره خرما
7- بسته بندی :
در این قسمت شیره خرما در ظروف مخصوص با ظرفیت های مختلف جهت استفاده داخل کشور و صادرات به خارج از کشور بسته بندی می شوند.
کاربردهای شیره خرما :
- تولید ترشی خرما
- سس خرما
- مربای خرما
- جایگزین شیرین کننده های مصنوعی
- مورد استفاده در صنایع تولید بستنی و کیک و بیسکویت
- تولید سرکه از خرما
- جایگزین مناسب برای شکر در صنایع غذایی
- مصرف به عنوان ماده غذایی برای تمامی گروه های سنی
- افزایش صادرات غیرنفتی
- جلوگیری از فاسد شدن خرمای تولیدی کشاورزان
بدون دیدگاه